Online booking

København på 24 Timer: Din Ultimative Guide til en Dag i Byen

Den danske hovedstad byder på en række historiske, kulturelle og gastronomiske oplevelser, der kan nydes af både de stedkendte og turisterne; familierne, parrene og solorytterne. Der er med andre ord en overflod af muligheder at gå på opdagelse i, men hvis man blot har 24 timer i København… hvor går man så hen? Frygt ej – her på siden finder du en skemalagt guide til at bruge dine 24 timer i København på den mest optimale måde.

 

Kl. 08:00 - Dagen starter på Vesterbro:

Vesterbro er en pulserende bydel i København, hvor der er meget at opleve og udforske. Tag en gåtur gennem Vesterbro, hvor I kan opleve det kreative kvarter, Kødbyen, Carlsberg Byen, Copenhagen Distillery og de ældre københavnerboliger.

 

Kl. 08:30 - Kaffe og ’danish pastry’ på Prolog:

På Vesterbro – og nærmere bestemt i Kødbyen – finder man også en helt særlig perle – kaffebaren Prolog. Det er ikke mange københavnske kaffebarer, der formår at tage kaffebrygning til så højt et niveau som Prolog. Hop ind og få en verdensklasse kop kaffe og lidt danish pastry. Så er dagen i gang!

 

Kl. 09:30 - Gåtur langs Tietgensgade:

Tietgensgade er beliggende i centrum af byen og derfor tæt på flere kendte områder og seværdigheder. Her er du tæt på kulturelle institutioner som Det Ny Teater, den ikoniske forlystelsespark, Tivoli, og ikke mindst massere shopping.

 

Kl. 10:00 - Oplev Christiansborg:

Christiansborg Slot i København er i blandt andet hovedsæde for Folketinget. Det er Skandinaviens største slot, og den har i mere end 800 år været det danske riges magtcentrum. Det er en fantastisk smuk bygning med en enestående atmosfære, som man absolut må opleve under 24 timer i København. Mens I er der, så tag lige et smut forbi den skjulte perle, den kongelige bibliotekshave!

 

Kl. 11:00 - Gå langs Holmens Kanal og ind mod Kongens Nytorv:

København har et historisk vandvejsnetværk, og her er Holmens Kanal ingen undtagelse. Holmens Kanal er omgivet af en række historiske bygninger og seværdigheder, som I kan nyde, mens I bevæger jer mod Kongens Nytorv. Kongens Nytorv er meget muligt den mest betydningsfulde plads i København, måske i hele landet, og et centralt knudepunkt i byen. Det skal man opleve.

 

Kl. 11:30 - Gå fra Kongens Nytorv og til Nyhavn – det er tid til frokost:

Ikke langt fra Kongens Nytorv finder I Nyhavn. Nyhavn er et af de mest ikoniske og maleriske dele af København. Den er kendt for sine farverige bygninger og livlige atmosfære, og så kan du altså også spise lækkert og klassisk dansk smørrebrød, mens du er der. Det kan man blandt andet gøre på Skipperkroen, der også har en dejlig terrasse med udsigt over kanalen. Restaurant Cap Horn er også et sikkert valg – de specialiserer sig nemlig i smørrebrød.

 

Kl. 12:30 - Amalienborg, Kastellet og Den Lille Havfrue:

Når man kun har 24 timer i København, bør man gøre sig selv den tjeneste at sætte tid af til at se Amalienborg. Det er den danske kongefamiliens residens i København og består af fire palæer. Det er et hovedværk i dansk bygningskunst og nok det fornemmeste stykke rokokoarkitektur i Danmark. Bonusinfo: hverdag kl 12:00 er det vagtskifte på Amalienborg. så kom i god tid, og se den kongelige livgarde i fuld march! - Herfra kan I gå videre igennem Kastellet og ned langs Langelinie og se Den Lille Havfrue.

 

 

Kl. 14:00 - Tag Havnebussen til Reffen:

Reffen er et streetfood-marked og urbant område for kreativitet på Refshaleøen. Her kan I ikke alene nyde en lækker bid og slukke tørste, men ofte også opleve live musik og kunstudstillinger eller blot slappe af og nyde udsigten over havnen. – Kommer du på Reffen senere om aftenen er det et meget ungt og progressivt sted at feste og gå i byen.

 

Kl. 16:00 - Tag et smut forbi Christiania:

Fristaden Christiania er ofte et stort trækplaster for turister og besøgende, der ikke har mere end 24 timer i København. Her kan man opleve de spøjse og speciallavede bygninger, der er så særegne for Christiania, diverse kunstudstillinger og ikke mindst en helt fantastisk stemning – særligt i sommermånederne.

 

Kl. 17:30 - Gå forbi Knippelsbro på vej mod Tivoli:

Knippelsbro er en klapbro, der forbinder Slotsholmen med Christianhavn. Herfra kan I se en masse fremragende arkitektur og nyde den flotte havnefront, mens I bevæger jer mod den ikoniske forlystelsespark: Tivoli.

 

Kl. 18:00 - Aftentur i Tivoli

Tivoli er et af Københavns helt store hjertebørn. Hvad end I ønsker jer turpas til forlystelserne eller ej, så gør jer selv den tjeneste at købe adgang til parken. Haven er betagende, og de gamle rutsjebaner har en fantastisk charme. I efteråret er der pyntet op til Halloween, mens julen i Tivoli også er noget helt særligt. Om sommeren kan I opleve koncerter og magiske fyrværkerishows. I kan læse mere om deres program her.

 

Kl. 19:30 - Tid til aftensmad:

I løbet af jeres 24 timer i København har I garanteret snacket lidt hist og pist, men et ordentligt aftensmadmåltid skal man naturligvis have. Især fordi København er et fantastisk sted at spise. Der er mange gode steder i nærheden – og inde i Tivoli, for den sags skyld – så det er op til jer, hvad I har mest lyst til. Oplev autentisk dansk mad i Grøften på Tivoli I kan nyde italiensk på Gorm’s Magstræde, velsmag i Brdr. Prince eller en burger fra Gasoline Grill.

 

Kl. 22:00 - Cocktails på 1656:

Det er altid en god idé at slutte aftenen af med cocktails. 1656 er en skjult cocktailbar, som man ikke rigtig kan se fra gaden, og som man derfor skal kende til for at finde. De serverer førsteklasses cocktails i hyggelige lokaler og er med andre ord et ideelt sted at slutte aftenen.

 

Kl. 23:00 - Hvis I ikke er trætte endnu…:

Når man kun har 24 timer i København, har man måske mod på mere. Hvis det er tilfældet, så tag ned i Kødbyen og fest med de lokale i de gamle slagterboder. Det vil du garanteret ikke fortryde.