Online booking

Det skal du spise, se og opleve på Vesterbro

Vesterbro er kendt som en pulserende kulturscene i hjertet af København. Når besøgende fra nær og fjern strømmer mod Danmarks hovedstad inkluderer det derfor også som oftest en tur til Vesterbro. Vesterbro er fyldt med spændende oplevelser og seværdigheder: Her finder du fx legendariske Carlsberg Byen, hvor det gamle bryggerikvarter er forvandlet til en moderne bydel med museer, kunstgallerier og skønne restauranter. Her finder du også både den brune, grønne og hvide del af Kødbyen, hvor du kan drikke kaffe i verdensklasse og udforske nattelivet i et af Københavns mest livlige områder.

Denne guide tager dig med på en opdagelsesrejse gennem Vesterbros mangfoldighed og charme. Uanset om du er kunstelsker, madentusiast eller nattens vogter, vil Vesterbro med garanti imødekomme dine forventninger og give dig en uforglemmelig oplevelse.

Morgenmad og brunch på Vesterbro

Enhver morgen – og særligt en morgen på Vesterbro – starter naturligvis med en solid kop kaffe og lækker morgenmad, og nu hvor I er her, hvorfor så ikke slå to fluer med et smæk og nyde en lækker brunch? Der er et væld af gode steder at spise og drikke, mens I opholder jer på Vesterbro, og vi har her samlet et par af de bedste:

1. Delphine

Hvis I er på udkig efter en morgenmad, der har et Instagram-venligt ’touch’, så er Delphine på Vesterbro lige stedet. Her kan I få fantastiske surdejsboller, croissanter, eggs benedict og mange andre af morgenmadsbordets bedste retter.


Se deres menu her
Adresse: Vesterbrogade 40, 1620 København

2. Prolog

Der er ingen i København, der kan lave kaffe som Prolog. Hop ind forbi og få en kop kaffe i verdensklasse, og hvis der er behov for at stille en lille sult, så laver de også fremragende salt og sødt bagværk.

Adresse: Høkerboderne 16, 1712 Copenhagen

Læs mere om Prolog her

 

3. Dyrehaven

Hvis I er på udkig efter et trendy sted fyldt med charme og en lækker morgenmadsmenu, er Dyrehaven bestemt også værd at overveje.

Se deres menu her
Adresse: Sdr. Boulevard 72, 1720 København V

Restauranter på Vesterbro

Der er mange grunde til at stoppe op, når man bevæger sig rundt på Vesterbro. Det kan for eksempel være for at opleve Vestre Kirkegård, der er Danmark største, eller for at opleve Enghave Plads og Enghave Parken, hvor de to store gader, Enghavevej og Istedgade, møder hinanden. Hvis I befinder jer i nærheden af Enghave Parken, når det igen er tid til en bid mad, er der ikke langt til en række fantastiske og anerkendte restauranter. Vi nævner et par stykker og inkluderer selvfølgelig også restaurantoplevelser andre steder på Vesterbro.

1. Gorda

Hvis I er i humør til mad fra det latinamerikanske køkken, så er Gorda et enormt populært valg. Det ligger på Enghavevej og derfor kun fem minutters gang fra Enghave Parken. Restauranten er en intim og charmerende en af slagsen med plads til blot 22 mennesker.

Pris: 8-retters menu fra kr. 385
Se deres menu her
Adresse: Enghavevej 5, st, 1674 København

 

2. Kiin Kiin Bao Bao

Denne asiatiske tapasbar er en oplevelse udover det sædvanlig. Den ligger blot 10 minutter på gåben fra Enghave Parken, og her kan I i fællesskab nyde de fantastiske småretter, der løbende bliver sendt ud fra køkkenet.

Se deres menu her
Adresse: Vesterbrogade 96, 1620 København

 

3. Kødbyens Fiskebar

Hvis I fortsat befinder jer i Kødbyen eller har planer om at bruge jeres aften der, så er Kødbyens Fiskebar et oplagt sted at nyde et aftensmåltid. Her får I alt det bedste fra havet koblet med lækre vine, og dertil har stedet en Bib Gourmand i Guide Michelin Nordic Cities, som er en pris for kvalitetsmad til lave priser. Det bliver ikke meget bedre.

Se deres menu her
Adresse: Flæsketorvet 100, 1711 København V

 

Barer på Vesterbro

Der er flere grunde til, at Vesterbro er kendt som en livagtig bydel med høj puls i alle døgnets timer, og deres fantastiske barscene er en af dem. Det er altid et sikkert valg at feste med de lokale i de gamle slagterboder i Kødbyen, men der er også en række andre barer, som I bør besøge, mens I befinder jer på Vesterbro. Vi nævner her både nogle af de mest populære og nogle af de lidt mere lokale, så I kan prøve lidt af hvert fra hele Vesterbros barscene.

1. Curfew

Curfew er en spændende og intim speak-easy cocktailbar på Vesterbro. Barens lokaler bærer præg af, at de for små hundrede år siden husede en bogforretning. Baren har vedligeholdt en masse af den indretning og de effekter, som butikken havde op gennem 1920’erne og 1930’erne. Det er derfor en helt særlig oplevelse med cocktails i verdensklasse. Det må I ikke gå glip af.

Pris: Cocktails fra kr. 160
Se deres cocktail kort her
Adresse: Vesterbrogade 20, 1620 København V

 

2. Mesteren og Lærlingen

Hvis I er mere til bodega-stilen og en aften i Kødbyen, så er Mesteren og Lærlingen et perfekt sted at gøre ophold. Her har de satset på billig bar, hyggelig og uformel stemning og ikke mindst god musik.

Adresse: Flæsketorvet 86, 1711 København

Læs mere her

 

3. 1656

Et stenkast fra Kødbyen finder I cocktailbaren 1656. Her får du sæsonbaserede cocktails, mens du kan slænge dig i veloursofaer og gamle Chesterfields. De tilbyder både klassiske og innovative cocktails, så der er noget for enhver smag.

Adresse: Gasværksvej 33, 1656 København V

 

4. Mc.Kludd

Baren er kaldt ’Kluden’ af de lokale, og det er præcis, hvad du finder her: lokale med smag for billige fadøl. Her er der dømt salonstemning, billard og rockmusik fra jukeboksen til langt ud på natten.

Læs mere her

Pris: Flaske øl fra kr. 35

Adresse: Istedgade 126, 1650 København

Underholdning på Vesterbro

Imellem de skønne måltider, fremragende kaffer og pulserende natteliv, byder Vesterbro også på en masse kultur og underholdende seværdigheder. Vi har samlet nogle af de mest populære steder, som I bestemt bør besøge, mens I befinder jer på og omkring Vesterbro:

1. Tivoli

Tivoli er en ikonisk forlystelsespark, hvor der er underholdning for alle aldre. Den smukke belysning og haverne gør det til et magisk sted at opholde sig både dag og aften, og det er derfor en oplagt seværdighed for både familier og par, der elsker leg og skønne omgivelser.

Bestil en billet her
Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V

 

2. Folkehuset Absalon

Folkehuset Absalon er hjertet af Vesterbros sociale liv: Et inkluderende mødested for både besøgende og lokale, hvor man kan nyde lækker mad, kulturelle arrangementer og dyrke det kreative fællesskab omkring Vesterbro.

Se deres event kalender her
Adresse:
 Sønder Blvd. 73, 1720 København

3. Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er en skattekiste af kunst og kultur midt på Vesterbro. Her finder man en imponerende samling af antik kunst og kulturer og den botaniske have, hvor der er plads til afslapning og refleksion.

Pris: Indgang fra kr. 125
Køb en billet her
Adresse:
 Dantes Plads 7, 1556 København