Online booking

Oplev Amagers Skjulte Skatte: En Komplet Guide

Amager er en af Københavns mest populære bydele, der med sin unikke blanding af kultur, natur og gastronomi lokker besøgende til fra nær og fjern. Amager er kendt for sin utrolige mangfoldighed, der lader besøgende opleve alt fra de idylliske strande langs Øresund til en pulserende kulturscene med teatre, gallerier og lokale markeder. Dertil kan man på Amager også få en række forskellige madoplevelser – både ved de lokale fiskesteder ved kysten og ved de trendy caféer og restauranter i bymidten.

Denne guide vil føre dig på en rejse gennem Amagers skatkammer. Her kan du blive klogere på, hvorfor dette er blevet en favoritdestination for besøgende i København, samt hvad du skal se, smage og opleve, når du selv er på besøg:

 

Morgenmad og brunch på Amager

Enhver morgen – og særligt en morgen på Amager – starter naturligvis med en solid kop kaffe og lækker morgenmad. Nu hvor I er taget på storbyferie, kunne I selvfølgelig også gøre noget ekstra ud af det og slå to fluer med et smæk ved at nyde en lækker brunch. Der er et væld af gode steder at spise og drikke, mens I opholder jer på Amager, og vi har her samlet et par af de bedste:

 

1. Wulff & Konstali

Wulff & Konstali ligger lige ved siden af Go Hotel City, og de er kendt på hele Amager for deres fantastiske brunch. Her laver du din egen sammensætning af 5-7 anretninger med det bedste fra det klassiske brunchbord, hjemmelavet bagværk og køkkenets personlige favoritter.

Pris: brunch 149kr for 5 / 179 kr for 7 anretninger.

AdresseLergravsvej 57, 2300 København

Se deres menu her

 

2. Mad og Kaffe

Lige i hjertet af Amager finder du Mad & Kaffe, et skønt sted, der hurtigt er blevet en favorit blandt de lokale for deres autentiske og smagfulde brunchmuligheder. Her kan du sammensætte din egen brunch med tre, fem eller syv forskellige småretter, der spænder fra lækre pandekager til sprødt bacon og økologiske æg. Deres kaffe er nøje udvalgt og brygget til perfektion, hvilket gør det til det ideelle sted at starte dagen. Med en hyggelig atmosfære og venligt personale er Mad & Kaffe stedet, hvor du virkelig kan mærke Amagers sjæl.

Pris: brunch fra 89 kr for 3 / 129 kr for 5 / 169 kr for 7 småretter.

Adresse: Amagerbrogade 48, 2300 København

Se deres menu her

 

3. Ingolfs Kaffebar

Hvis I snarere er typerne, der søger mod de lokale steder, hvor kvalitet og hygge er en garanti, så er Ingolfs Kaffebar på Amager det rette sted for jer. De serverer lækker brunch, men det er også muligt at smutte forbi bare for en god kop kaffe og måske lidt friskt bagværk.

Adresse: Ingolfs Allé 3, 2300 København

Se deres menu her

 

Restauranter på Amager

Når I har slentret rundt i den skønne bydel, og det igen er tid til et solidt måltid, er der en række oplagte muligheder for både par, venner og familier. Hvis I er lidt i tvivl om, hvad dagen skal gå med – udover gode madoplevelser, naturligvis – så gå længere ned her på siden: Der finder du en liste over seværdigheder og kulturelle oplevelser på Amager, I absolut ikke må gå glip af. Men først og fremmest – restauranterne!

 

1. ALCHEMIST

På Amager finder man Alchemist, en ægte pioner indenfor gastronomien med sine to Michelin-stjerner. Her bliver besøgende inviteret ind i en verden, hvor madlavningens kunst transcenderer det traditionelle og forvandles til et scenarie af smag og æstetik. Gæsterne kan forvente over 50 serveringer, der tager dem med på en uovertruffen smagsrejse. Udover den exceptionelle mad er restaurantens atmosfære betagende, og den service, man møder, er i topklasse.

Adresse: Refshalevej 173C, 1432 København

 

2. Brasseriet 8-tallet

Hvis I er på udkig efter en helt unik oplevelse, så er maden på Brasseriet 8-tallet helt oplagt. Restauranten/caféen ligger lige ved det arkitekttegnede boligbyggeri 8-tallet i Ørestad, og I kan fra deres udendørsområde se ud over vandet, mætte jer med måltidsgodter og opleve Bjarne Ingels Groups elegante byggeri.

Adresse: Richard Mortensens Vej 81, 2300 København

Se deres menu her

 

3. Kadeau

Hvis I er på udkig efter en helt ekstraordinær madoplevelse, er den to-stjernede Michelin-restaurant Kadeau et af de fineste steder på Amager. Kadeau er et lille stykke Bornholm midt i København, hvor menukortet byder på retter inspireret af bornholmske specialiteter og danske råvarer, der skifter afhængigt af sæsonen.

Adresse: Wildersgade 10B, 1408 København

Pris: Tasting menu fra 3200kr

Se deres menu her

 

Barer på Amager

Når aftenen begynder at glide over i natten, er det på tide at gå på opdagelse i Amagers pulserende byliv. Her finder du alt fra snuskede brune værtshuse til verdensklasse cocktailbarer, så i denne guide præsenterer vi dig naturligvis for barer, der kan både det ene og det andet.

 

1. GENSYN BAR

Amagers charmerende hjørner gemmer på Gensyn Bar, et sted hvor både indretning og stemning nikker til fortiden med et moderne twist. Dette er stedet, hvor gode gamle dage møder nutidens cocktailkultur. Med en menu, der byder på både klassiske cocktails og nye kreative indslag, er Gensyn Bar et perfekt sted for dem, der søger en afslappet aften med kvalitetsdrikke. Det er ikke blot en bar, men også en hyggelig stue, hvor historier deles og gensyn fejres.

Adresse: Amagerbrogade 72, 2300 København S

 

2. AMAGER BRYGHUS - TAPROOM ISLANDS BRYGGE

Lige ved vandet på Islands Brygge finder du Amager Bryghus' Taproom, en sand perle for ølentusiaster. Dette er stedet, hvor Amagers brygkunst virkelig kommer til sin ret. Med et bredt udvalg af håndbryggede specialøl, fra frugtige IPA'er til dybe stouts, inviterer Taproom'en på en øloplevelse ud over det sædvanlige. Med udsigt over vandet og en afslappet atmosfære, er Amager Bryghus - Taproom stedet, hvor du virkelig kan dykke ned i Amagers brygkultur.

Adresse: Egilsgade 20, 2300 København

Se deres ølmenu her

 

DET ARGENTINSKE VINHUS

Midt i byen ligger det Argentinske Vinhus, en hyldest til Sydamerikas rige vintraditioner. Her kan du opleve essensen af Argentina gennem smagen af deres fineste vine, fra den robuste Malbec til den elegante Torrontés. Med en kombination af gammel verdens charme og moderne vinproduktion, byder Vinhuset på en unik smagsrejse, som garanteret vil imponere enhver vinentusiast. I denne atmosfære af autenticitet og lidenskab, er det Argentinske Vinhus stedet, hvor man virkelig kan føle og smage Sydamerikas hjerte.

Adresse: Amagerbrogade 18, 2300 København

Læs mere om vinbaren her

 

Underholdning på Amager

Imellem skønne måltider, drønlækker kaffe og en helt særlig aften i byen, skal I naturligvis besøge nogle af byens varemærker. Der er ikke så lidt at give sig til på Amager, men vi har samlet nogle af øens absolut bedste udbud, som I kan vælge og vrage imellem – eller forsøge at nå dem alle:

 

1. Havnebadet Islands Brygge

Islands Brygge befinder sig i den nordlige del af Amager og er et go-to-spot, når solen skinner over den lille ø. Havnebadet indeholder en række svømmebassiner, børnebassiner og bassin til udspring, så det besøges både af børnefamilier, motionssvømmere og strandløver fra nær og fjern. Hvis vejret tillader det, bør I helt sikkert tage en dukkert i Havnebadet.

Adresse: Islands Brygge 14, 2300 København S

Læs mere her

Pris: Gratis

 

2. Den Blå Planet

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium. Det er et eventyrligt sted for både børn og voksne, der er klar til at tage på en verdensomsejling under havet, hvor man kan møde alt fra piratfisk til havoddere og krokodiller. Her er der både plads til at blive forundret, lære og lege, og det er derfor også en af favoritdestinationerne for besøgende på Amager.

Adresse: Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup,

Pris for entre: Voksen: 97 til 195kr / Barn: 97 til 105kr

Køb din billet her

 

3. Christiania

Fristaden Christiania er ofte et stort trækplaster for turister og besøgende. Her kan man opleve de spøjse og speciallavede bygninger, der er så særegne for Christiania, diverse kunstudstillinger og ikke mindst en helt fantastisk stemning – særligt i sommermånederne.

Adresse: Bådsmandsstræde 43, 1407 København K.

Læs mere her

Pris: Gratis